Sirup zo smrekových výhonkov – recept, ako pripraviť domáci smrekový sirup, ktorý nemusíte variť
Príroda nám ponúka mnoho bohatstva, najmä na jar, keď sa prebúdza zo zimného spánku. Popri jarnej prechádzke lesom si môžete nazberať mladé výhonky ihličnanov (zo smreku, jedle, či borovice). Z tých výhonkov už naše babičky vyrábali liečivé sirupy. A teraz si jeden z receptov, ktorý nemusíte variť, ukážeme. Budete potrebovať smrekové výhonky, cukor (napr. kryštálový alebo aj kokosový) a citróny. Tieto 3 suroviny vrstvíme v uzatvárateľnom sklíčku a necháme odstáť na parapete 2 až 3 týždne. Existujú dve varianty sirupu. Môžete ho pripraviť takto bez varenia, no pozrite si aj varený smrekový sirup.
(Visited 2900 times, 1 visits today)
- 3zdieľaní
- Zdieľať na Facebooku
- Pin
- Poslať na Email