Čokoládový tart so slaným karamelom – recept, v ktorom sa snúbi chuť čokolády a slaného karamelu
Tento čokoládový tart so slaným karamelom je úplne úžasným dezertom. Chrumkavú manľovo-maslovú krustu dopĺňa ťahavý slaný karamel a horkosladké čokoládové ganache, to všetko je dozdobené soľou. Táto torta sa skvelo hodí na každú príležitosť či už je to návšteva alebo oslava!
Na mandľovo-čokoládové cesto si pripravte: 160 g hladkej múky, 30 g mletých mandlí, 30 g nesladeného kakaa, 50 g kryštálového cukru, 1/4 lyžičky soli, 110 g masla pokrájaného na centimetrové kocky, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 vajíčko, 1-2 lyžice studenej vody.
Na slaný karamel budete potrebovať tieto suroviny: 300 g kryštálového cukru, 100 g vody – pol hrnčeka, 120 g šľahačkovej smotany, 70 g masla, 1 lyžička morskej soli.
Na čokoládovú polevu si pripravte tieto ingrediencie: 120 g šľahačkovej smotany, 120 g horkej čokolády posekanej na drobno, morská hrubozrná soľ na posypanie.
- 45zdieľaní
- Zdieľať na Facebooku
- Pin
- Poslať na Email